Customer Support Representative - Genius team

Customer Support in Breda (NL)

Als Customer Support Representative ben je, als onderdeel van het zogenoemde ‘Genius’- team, het eerste aanspreekpunt voor al onze klanten op het gebied van Sales, Support en Finance. Jij bent degene die alles weet over CM, onze producten en toepassingen en helpt onze klanten met alle plezier verder. Onze (potentiele) klanten komen bij jou terecht met hun wensen, vragen en uitdagingen en jij doet er alles aan om hen zo goed mogelijk te helpen. Jij draagt bij aan een optimale klantervaring. Jij bent het visitekaartje van CM en draagt dit uit. Omdat je in deze rol veel moet schakelen met collega’s, leer je de organisatie in korte tijd kennen en weet jij je weg daarin snel te vinden. Kortom, een afwisselende functie binnen een dynamisch, groeiend en internationaal bedrijf.

Wie jij bent en waar jij goed in bent

Als gedreven Customer Support Representative heb jij een HBO werk/denk niveau (een afgeronde opleiding op HBO niveau is een pre). Bij voorkeur heb je 1-3 jaar ervaring opgedaan in een customer service of support rol.

De volgende gedragsvaardigheden zijn van belang voor een goede uitoefening van de rol als Customer Support Representative:

Je hebt een hoog energieniveau: Je straalt enthousiasme uit, hebt veel energie en verdeelt die goed en efficiënt. Je geeft niet snel op en blijft zoeken naar oplossingen voor onze klanten. Je hebt altijd zin om onze klanten te woord te staan en hen verder te helpen.

Je bent communicatief: jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als het Engels. Beheer jij daarnaast nog de Franse taal, dan zou dat helemaal fijn zijn. Jij bent een professionele gesprekspartner voor onze klanten, waar je met name contact mee hebt via de telefoon of via de e-mail. Je communiceert gemakkelijk, duidelijk en altijd met respect voor de klant en je past je communicatiestijl aan op je gesprekspartner. Daarbij maakt het voor jou niet uit wie je aan de telefoon hebt. Je wordt blij van communiceren met mensen.

Je bent klantgericht en servicegericht: als Customer Support Representative luister je aandachtig naar de klant en geef je de klant te allen tijde het gevoel dat deze gehoord wordt en belangrijk is. Je onderzoekt de wensen en behoeften van de klant, handelt hiernaar en streeft er daarbij altijd naar om tot een oplossing te komen. Jij bent in staat de klant eerlijk en duidelijk in te lichten over de producten van CM en de mogelijkheden daarvan. Jij vindt het belangrijk dat de klant tevreden is, de beleving van de klant optimaal en verleent desgewenst extra service. Omdat jij het aanspreekpunt voor de klant bent en blijft, voel je je verantwoordelijk voor wat de klant bij jou neerlegt en ben jij degene die de klant terugkoppeling geeft.

Je bent initiatiefrijk: je signaleert en creëert kansen, naar aanleiding van gesprekken met onze klanten, en vertaalt die naar mogelijkheden voor CM. Je wacht niet af, maar handelt uit jezelf. Jij trekt activiteiten en verantwoordelijkheden naar je toe en bekijkt telkens op welke wijze je zo efficiënt mogelijk kunt zijn in de uitvoering van je werk.
Je bent flexibel: je vindt afwisseling in je werkzaamheden prettig, je speelt soepel in op (on)verwachte wendingen en je wisselt gemakkelijk van aanpak of invalshoek om je doelen te bereiken.

Bij CM hebben we een passie voor innovatie en technologie. Dagelijks bouwen meer dan 80 developers aan CM’s platform. We vinden het daarom fijn als jij affiniteit hebt met techniek en bij voorkeur werkervaring in een technische omgeving. Dit zal je helpen in het contact met klanten en (technische) collega’s.

CM is een internationale organisatie. In deze rol zal je daarom ook contact hebben met internationale klanten en met onze buitenlandse (sales en support) collega’s. Daarvoor is het prettig dat je Engels van goed niveau is. Het spreken van andere talen (Frans) is helemaal handig.

Woon je in (de buurt van) Breda? Dat zou praktisch zijn. Weinig reistijd houd je langer vol.

Herken jij jezelf in alle punten? Dan is deze rol op jouw lijf geschreven.

Bij CM laten we medewerkers graag vrij in hun rol en geven wij je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

En wat doen wij?

  • Jou inspireren en uitdagen in een prettige werkomgeving waar volop gebeurt
  • Je een werkomgeving bieden met gemotiveerde collega’s en een informele sfeer
  • Zorgen voor een gezonde balans tussen werk en privé
  • Jou de vrijheid geven om je rol naar eigen inzicht in te vullen
  • Een organisatie creëren waarin creativiteit, ondernemerschap en jouw mening telt
  • Alle ruimte bieden om jezelf te ontwikkelen met persoonlijke training, tools en kennisdeling en jou te laten groeien binnen de organisatie
  • Organiseren van leuke (social) events en activiteiten als meet-ups, gezamenlijke lunch, sporten, ski en zomertrips, CM Family Festival, CM Christmas Party en de borrel op vrijdag.

Solliciteer nu en 'Be part of it!'

Ben je enthousiast geworden over deze rol en benieuwd welke mogelijkheden wij je kunnen bieden?
Solliciteer dan via onze Career website of de 'Apply' button en voeg je (up-to-date) CV en/of je LinkedIn profiel bij.

Wil je echt indruk maken? Stel jezelf dan voor in een video van één minuut en stuur die via WhatsApp naar: +31(0)6 10899608.

Indien wij mogelijkheden zien voor jou binnen CM zullen we je uitnodigen voor een kennismaking. Een cognitieve capaciteitentest en vervolggesprek met jouw toekomstige team maken deel uit van het verdere sollicitatieproces.

Meer informatie over CM: www.cm.com of neem contact op met onze Recruiter (Sanne Koenraads) via +31(0)76 5727000 or [email protected]

Wij zien jouw reactie met belangstelling tegemoet!

Apply now!

Any questions? Ask Sanne!

Sanne Koenraads

Sanne Koenraads (Corporate Recruiter)

[email protected]

+31 (0) 76 572 7000