Sales Development Representative (SDR)

Commerce in Breda (NL)

Sales Development Representative

Ter versterking van het Sales team, zijn wij op zoek naar enthousiaste en gedreven Sales Development Representatives (SDR’s) die er alles voor willen doen om new business te genereren voor CM.

Tijdens de onboarding heb jij je het uitgebreide productportfolio van CM snel eigen gemaakt en begrijp je wat CM te bieden heeft. In jouw rol als SDR ga je hunten op nieuwe leads. Dit doe je door actief potentiele klanten te benaderen. De leads ontvang je van jouw marketing- en salescollega’s, maar je houdt ook zelf je ogen en oren open om nieuwe leads te spotten. Je gebruikt de telefoon, chat, LinkedIn en e-mail om het gesprek met de lead aan te gaan en je gaat tijdens dit gesprek op zoek naar aanknopingspunten en ingangen. Jij probeert erachter te komen of de lead interesse heeft in onze producten. Jouw verantwoordelijkheid is het kwalificeren of diskwalificeren van de lead. Jij weet wanneer een lead gekwalificeerd is voor sales. Heb je een lead kunnen kwalificeren als Sales Qualified Lead, dan zet je deze ter opvolging door naar jouw sales collega’s in de POD.

Ben je op het zoek naar de eerste of tweede stap in jouw carrière en lijkt deze salesrol je een uitdaging?


Wie jij bent en waar jij goed in bent

Als SDR ben jij in het bezit van een afgeronde commerciële opleiding op HBO/WO niveau.
Daarnaast heb jij bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een commerciële rol in een B2B omgeving.

De volgende gedragsvaardigheden zijn van belang voor een goede uitoefening van de rol:

Sales is jou op het lijf geschreven: jij bent een volledig toegewijde verkoper, bent proactief, vindt het leuk om dagelijks met prospects in contact te zijn en hebt een winnaarsmentaliteit. Je voelt je prettig bij een (gezonde) commerciële werkdruk.

Je hebt een hoog energieniveau: je straalt enthousiasme uit, hebt veel energie en geen uitdaging is jou te groot. Je geeft niet snel op bij tegenslagen en zoekt altijd naar oplossingen. Je bent een doorzetter en weet een directe ‘nee’ om te buigen.

Je bent initiatiefrijk: je signaleert en creëert kansen binnen de markt en vertaalt die naar mogelijkheden voor CM. Je wacht niet af, maar handelt uit jezelf.

Je hebt altijd oog voor het commercieel belang van CM: je kent de markt en de spelers, je inventariseert de wensen van een potentiele klant, je bent nieuwsgierig, zoekt naar ingangen, je weet de wens te vertalen naar een kans en voert zelfstandig verkoopgesprekken.

Je bent ambitieus en resultaatgericht: jij hebt een flinke drive om te scoren, je stuurt gericht op het behalen van resultaten, hebt duidelijke doelstellingen voor ogen en zoekt naar kansen om successen te behalen. Daar krijg jij energie van.

Je bent sociaal: je maakt gemakkelijk contact en stapt met plezier op anderen af, je bent een gedegen gesprekspartner voor beslissers, past je communicatie- en gedragsstijl aan op degene die tegenover je zit en bent van nature een echte netwerker.

Je weet mensen te overtuigen: je straalt flair uit en geloof in de eigen overtuiging, je weet anderen te winnen voor jouw standpunten en ideeën, creëert draagvlak, weet jouw eigen argumenten over de bühne te brengen en bent op de hoogte van mogelijke tegenargumenten.

Je bent flexibel: je vindt afwisseling in je werkzaamheden prettig, je speelt soepel in op (on)verwachte wendingen en je wisselt natuurlijk van aanpak, invalshoek of gedragsstijl om je doelen te bereiken.

Affiniteit met IT en/of werkervaring in een technische omgeving? Dat is een pré en helpt je in het begrijpen van de waarde van CM’s communicatie platform en om de variëteit aan producten te verkopen.

CM is een internationale organisatie. In deze rol zal je regelmatig contact hebben met onze buitenlandse (sales)kantoren en met (potentiele) internationale klanten. Jouw communicatieve vaardigheden dienen uitstekend te zijn, zowel in het Nederlands als het Engels.

Herken jij jezelf in alle punten? Heb jij zin om het Sales team van CM te komen versterken? Dan is deze rol op jouw lijf geschreven.


En wat bieden wij?

  • Een snelgroeiende en dynamische werkomgeving
  • Een goede werksfeer met gemotiveerde collega’s en uitdagend werk
  • De vrijheid om je rol naar eigen inzicht in te vullen
  • Een organisatie waarin ruimte is voor initiatieven en ideeën, of je nu een week, maand of jaar bij CM werkt
  • Alle ruimte om jezelf (verder) te ontwikkelen in het commerciële vak door middel van coaching en trainingen
  • Leuke social events en activiteiten als ski- en zomertrips, het CM Foodtruck Festival, de CM Christmas Party en de vrijdagmiddagborrel (en één keer in de maand ook op de donderdag)
  • Faciliteiten die het jou gemakkelijk maken om goed en gezond bezig te zijn, zoals in-house sportlessen, een versbereid en gevarieerd lunchbuffet en take-away CM Foodboxen.

Solliciteer nu en ‘Be part of it!’

Ben je enthousiast geworden over deze rol en benieuwd welke mogelijkheden wij je kunnen bieden? Solliciteer dan via CM's Career pagina en voeg je (up-to-date) CV en/of je LinkedIn profiel bij.

Wil je echt indruk maken? Stel jezelf dan voor in een video van één minuut en stuur die via WhatsApp naar: +31(0)6 10899608.

Indien wij mogelijkheden zien voor jou binnen CM zullen we je uitnodigen voor een kennismaking. Een cognitieve capaciteitentest en vervolggesprek met jouw toekomstige team maken deel uit van het verdere sollicitatieproces.

Meer informatie over CM: www.cm.com of neem contact op met onze recruiter (Sanne Koenraads) via +31(0)76 5727000 or [email protected] Wij zien jouw reactie met belangstelling tegemoet!

Alvast kennismaken met een van je toekomstige collega's?


Meer van onze video's bekijken? Volg CM.com op Vimeo.

Apply now!

Any questions? Ask Sanne!

Sanne Koenraads

Sanne Koenraads (Corporate Recruiter)

[email protected]

+31 (0) 76 572 7000