Le Guess Who? | Persbericht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Persbericht • Le Guess Who?

View this email in your browser

Le Guess Who? viert mijlpaal met de publicatie van 100ste festivalopname

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende geluiden die je op andere plekken niet of nauwelijks te horen krijgt, maar die nieuwe perspectieven bieden op wat mogelijk is binnen de muziek. 

 

Le Guess Who? viert nu een indrukwekkende mijlpaal met de publicatie van de 100e festivalopname: dub-reggae-ensemble African Head Charge live tijdens Le Guess Who? 2023. Door de jaren heen heeft het festival zijn online opnamearchief voortdurend uitgebreid via www.leguesswho.com/recordings. Dit archief weerspiegelt het eclectische karakter van Le Guess Who? met unieke muzikale momenten en performances van door de jaren heen.

 

In het online archief zijn opnames van bijzondere samenwerkingen en eenmalige optredens te vinden, zoals Unanimous Goldmine, de speciale samenwerking tussen Saul Williams & King Britt; Ryley Walker & Kikagaku Moyo’s Deep Fried Grandeur; de livepremière van AEAEA (Nicolas Jaar x Patrick Higgins); gerenommeerde sitarspeler Anoushka Shankar samen met Oostenrijkse percussionist Manu Delago en 27-koppige strijkerssectie van het Metropole Orkest; Offering, een exclusieve en geïmproviseerde performance van Nicole Mitchell & Moor Mother; en het Indiase ensemble the Rajasthan Express samen met muzikant, dichter en zanger Shye Ben Tzur en Radiohead-gitarist Jonny Greenwood.

 

Anders speciale opnames zijn er in de vorm van legendarische Turkse zangeres en politiek activist Selda Bağcan; West Coast hiphoptrio clipping.; Art Ensemble of Chicago op aan de vooravond van hun 50-jarig jubileum; Mount Eerie’s emotionele optreden op Le Guess Who? 2017, uitgebracht als live-album (after); een zeldzaam optreden van de Canadese singer-songwriter Mary Margaret O’Hara, gecureerd door Perfume Genius voor het festival; The Sai Anantam Ashram Singers perform The Ecstatic Music of Alice Coltrane, met een speciaal gastoptreden van saxofonist Shabaka Hutchings; een krachtige spoken word-performance van reggaedichter, politiek orator en auteur/journalist Linton Kwesi Johnson; Lightning Bolt dat het 25-jarig jubileum van de band viert; en new age- en folkjazzpionier Beverly Glenn-Copeland die na twintig jaar terugkeerde naar het podium, gecureerd door zowel Devendra Banhart als Moor Mother.

 

Beluister alle opnames in audio en/of video via www.leguesswho.com/recordings. Meer opnames van Le Guess Who? 2023 worden de komende maanden toegevoegd.

 

 

 

Le Guess Who? 2024 vindt plaats van 7 t/m 10 november. Meer informatie is te vinden op www.leguesswho.com.

Arooj Aftab tijdens Le Guess Who? 2021. Foto: Ben Houdijk

FLOHIO tijdens Le Guess Who? 2021. Foto: Jelmer de Haas

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 
Meer beeldmateriaal is te vinden op leguesswho.nl/press
Neem voor meer informatie a.u.b. contact op met 
Barry Spooren of 06 147 02 666

Want to change how you receive these emails? You can unsubscribe from this list.