Update scheidsrechtskleding & nieuwe opzet spelregeltoetsen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Arbitragemailing | 7 maart 2023

Alternate text

Nieuwe opzet spelregeltoetsen

De spelregeltoets is een jaarlijkse verplichting voor (nationale) officials. Het behalen van de toets is één van de voorwaarden om aankomend seizoen toegelaten te worden tot de officialgroep op het niveau van je eigen licentie. We gaan voor een nóg hogere kwaliteit van de arbitrage en daarom is de opzet van de spelregeltoetsen wat aangepast. Klik op de button hieronder om alles te lezen over wat dat voor jou in de praktijk betekent.

Alternate text

Nieuwe scheidsrechterskleding

Na een offertetraject met meerdere partijen is besloten om de samenwerking met de huidige leverancier, Star by GL, voort te zetten. Dat betekent dat de werkwijze wat betreft kleding, op een paar verbeteringen na, gelijk zal blijven. Ook positief: de maatvoering blijft ongewijzigd. Dat betekent dat er waarschijnlijk minder geruild hoeft te worden. Het is nu aan de kledingcommissie om een aantal keuzes te maken en uiteindelijk een bestelling te plaatsen. Het streven is om op 1 juni de beachscheidsrechters te voorzien van nieuwe kleding. In september zijn de indoorscheidsrechters aan de beurt.

Alternate text

Personeelswijziging

Wilma van Beek met pensioen 

Op 28 februari was de laatste werkdag van Wilma van Beek, regiocoördinator arbitrage in Oost. Wilma heeft ervoor gekozen om met prepensioen te gaan en daarmee is er een eind gekomen aan een carrière van bijna 22 jaar bij de Nevobo. Die begon in augustus 2001: eerst op het regiokantoor in Apeldoorn, later vanuit huis in combinatie met werken op het bondsbureau in Utrecht. Wilma heeft in al die jaren ongelooflijk veel contacten opgebouwd met de scheidsrechters in haar regio. Met haar vertrek verdwijnt veel kennis en ervaring. Het goede nieuws is dat ze een groot gedeelte daarvan in de afgelopen weken heeft overgedragen aan haar opvolgster Anita Kwant.  

 

Anita Kwant nieuwe regiocoördinator arbitrage Oost 

Anita is bij Sudosa-Desto onder andere actief als scheidsrechterscoördinator, doet wedstrijdzaken, administratie en nog wat taken in de Jeugd- en Technische Commissie. Anita: “Ik heb op de functie van regiocoördinator arbitrage gesolliciteerd, omdat ik na bijna 29 jaar in de detailhandel graag eens heel wat anders wilde. En zo ben ik bij jullie gekomen en volg ik Wilma op. Ik ben nu bijna anderhalve maand onderweg en het bevalt me heel goed, ik vind het superleuk”.  
 
Ben je actief in regio Oost en heb je vragen? Dan kun je bij Anita terecht via [email protected]

Alternate text

Ontvangst van officials in de sporthal

De laatste weken krijgen we regelmatig meldingen over het gebrek aan ontvangst van officials in de sporthallen. De meldingen lopen uiteen van helemaal geen ontvangst en niet weten waar je je kunt omkleden tot omkleden in de ‘bezemkast’. Daarom gaan we verenigingen erop wijzen dat ontvangst en waardering belangrijk zijn voor officials. Samen met de afdeling competitie worden er ook acties uitgezet om de zaalomstandigheden beter in kaart te brengen en indien nodig dispensaties te verlenen. We hopen met deze aanpak het bewustzijn op het vlak van gastvrijheid bij clubs te vergroten, omdat dat een positieve bijdrage levert aan het behoud van onze scheidsrechters.

Alternate text

Wil jij je verder ontwikkelen als scheidsrechter?

Voor alle niveaus kunnen we meer scheidsrechters gebruiken en daarom willen we je erop wijzen dat je je kunt aanmelden voor één van onze opleidingen. Klik op de button hieronder om daar meer over te lezen. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over een scheidsrechtersopleiding? Stel ze via [email protected] of aan de arbitragemedewerker van jouw Nevobo regio.

Alternate text

Opleiders gezocht voor techniek en arbitrage

Vind jij het leuk om anderen iets te leren? Om hen verder te brengen in hun leerproces en zelf te laten ervaren waar ze allemaal al toe in staat zijn? Heb je de scheidsrechters- of trainersopleiding doorlopen en heeft dit jou inspiratie gegeven om zelf voor een groep te willen staan? Misschien dacht je zelfs wel: ‘dat kan ik beter’. Meld je dan nu aan voor de opleiding speciaal voor opleiders!

Alternate text

Scheidsrechters gezocht voor CMV-finales Volleybaldirect Open (NOJK)

We zijn op zoek naar enthousiaste regioscheidsrechters die tijdens de Volleybaldirect Open op zaterdag 8 april de CMV-finales willen begeleiden. De wedstrijden vinden plaats in Brabant, hier lees je meer over de locaties. Dit is je kans om de talenten van de toekomst te fluiten! Eten en drinken wordt verzorgd en de kilometers zijn uiteraard declarabel. 

  

Aarzel niet en meld je aan bij Leon Sosef via: [email protected] 

Alternatieve tekst

Wijziging doorgeven of afmelden?

Mail naar [email protected]