Wij helpen je verder!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Nieuwsbrief Vertrouwenscontactpersonen, maart 2021

Beste Vertrouwenscontactpersoon, 
 
We leven op dit moment in een bijzondere tijd waarin de sportmogelijkheden in verenigingsverband helaas beperkt zijn. Gelukkig zien we een aanhoudend grote wil en solidariteit bij volleybalminnend Nederland om het beste van de situatie te maken. Zo ontstaan er initiatieven voor buitenvolleybal, bootcamps, wandelgroepjes en wordt de (sportieve) verbinding op verschillende manieren met elkaar gezocht.  

 
Met deze nieuwsbrief voor vertrouwenscontactpersonen houden we je graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. We roepen iedereen op om juist deze tijd, waarin we minder bij elkaar kunnen komen, te benutten om met een frisse blik te kijken naar het huidige beleid, met betrekking tot sociale veiligheid, binnen de club. Tevens willen we je vragen ook nu alert te blijven gedurende de activiteiten die op dit moment wel doorgaan, ondanks dat het nu allemaal net even anders is dan anders. Hoe blijf jij ervoor zorgen dat de veiligheid geborgd is? Als we jouw vereniging ergens hulp bij kunnen bieden, laat het ons weten. 

  

Blijf actief, met oog voor elkaar, 

 

  

Janine Pleizier 

Vertrouwenscontactpersoon Nevobo 

 

Alternate text

Meld je aan voor een of meerdere Nevobo webinars

Vanaf maandag 15 maart organiseren we twee weken lang speciaal voor onze verenigingen interessante webinars. Of je nu een trainer bent, bestuurslid, Vertrouwenscontactpersoon of gewoon geïnteresseerd; meld je aan!

Uitgelichte webinar voor Vertrouwenscontactpersonen 
 
Webinar: High 5! Op naar een veilige sportcultuur  
Door Edith Frijlink, adviseur sociale veiligheid, NOC*NSF 
Dinsdag 23 maart, 20.00 – 21.30 uur  

Eén op de acht sporters heeft te maken gehad met een vorm van seksuele intimidatie of misbruik. Daarbij zien we een toename in het aantal zaken waarin digitale media een belangrijke rol speelt. Wat doet jouw vereniging om het voor jullie leden zo veilig mogelijk te maken? Wat is de verantwoordelijkheid die je bestuurders hebben en welke rol speelt een Vertrouwenscontactpersoon? Tijdens deze webinar wordt de thematiek, het High 5! stappenplan, de inzet van een gratis expert én de gratis VOG-regeling besproken. 

Alternate text

Campagne ‘Blijf je stil of praat je erover?’

Eén op de acht sporters heeft te maken met seksuele intimidatie of misbruik. Dat kan absoluut niet. Dat moet stoppen. En dus moeten we er alles aan doen om te zorgen dat sport veilig is. Daarom werken we samen met Centrum Veilige Sport Nederland aan een sociaal veilige sport. Doe jij mee? Maak dan gebruik van de communicatiemiddelen die beschikbaar zijn.

Alternate text

Sociale veiligheid jeugd in coronatijd

Een belangrijk thema: sociale veiligheid voor jeugdspelers, ook in tijden van corona. Maar weet jij hoe je de sociale veiligheid van jouw jeugdleden bewaakt? Centrum Veilige Sport geeft tips.

Achtergrondinformatie: boek ‘Dicht bij huis’

Iva Bicanic is landelijk coördinator van het centrum seksueel geweld. Zij schrijf het volgende op haar LinkedIn pagina
 
Bijzonder trots op ons boek ‘Dicht bij huis’. Richard Korver en ik hebben het gemaakt speciaal voor vaders en moeders die geconfronteerd worden met seksueel misbruik van hun kind. Ouders hebben een onmisbare rol in de traumaverwerking van hun kind en kunnen daarin vaak meer helpen dan ze denken. Maar ook voor anderen uit de directe omgeving van het kind kan dit boek, waarin de emotionele en juridische aspecten van seksueel misbruik aan de orde komen, van grote steun zijn. 
Vanaf 17 maart in de winkel, nu al te bestellen. Mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds Slachtofferhulp en de inzet van Marlies Kieft en Uitgeverij De Arbeiderspers

Het lezen waard! 

Alternate text

Wapen jouw club tegen matchfixing en gokken

Matchfixing en gokken zijn belangrijke thema’s in de sport. We horen er steeds vaker over in de media. Het lijkt misschien iets dat ver van je af staat. Toch kan iedereen er ook mee te maken krijgen. Zeker in geval van livestreaming, op Eredivisie-niveau, maar ook zeker bij andere niveaus in de nationale competitie. Wil jij je club, je medesporters en jezelf wapenen tegen matchfixing en onrechtmatig gokken?

Alternate text

Volg e-learnings voor een eerlijke & veilige sport

We willen een eerlijke en veilige sport. Om daarin te ondersteunen heeft Centrum Veilige Sport speciaal voor bestuurders, trainers, coaches en sporters gratis e-learnings beschikbaar gesteld.

Op zoek naar een opleiding of bijscholing?