Le Guess Who? | Persbericht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Persbericht • Le Guess Who?

View this email in your browser

Le Guess Who? brengt eerbetoon aan Pharoah Sanders met wereldpremière van ‘The Harvest Time Project’

Pharoah Sanders op Jazz Middelheim, 1977 - door Rob Miseur / Centro Studi A. Polillo - Siena Jazz.

Met als ondertitel “A Celebration of Sound” wordt Le Guess Who? beschouwd als een van de meest vooruitstrevende festivals ter wereld. Le Guess Who? keert van 9 tot en met 12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie.

 

Het festival maakte eerder al een deel van de line-up voor 2023 bekend, inclusief Stereolab, Dudu Tassa & Jonny Greenwood, black midi performing The Beatles, Nala Sinephro, James Holden, Deena Abdelwahed, João Donato, Backxwash en African Head Charge. Nu kondigt Le Guess Who? de wereldpremière aan van 'The Harvest Time Project: A Tribute to Pharoah Sanders', dat de legacy van Pharoah Sanders en zijn baanbrekende compositie 'Harvest Time' (1977) viert.

 

'The Harvest Time Project' is een evoluerend concert dat over de hele wereld zal plaatsvinden. De originele gitarist van Pharoah Sanders en diverse muzikanten komen samen in verschillende samenstellingen om 'Harvest Time' te herinterpreteren. Elke uitvoering zal nieuw en anders zijn; net zoals het geval was met Pharoah's eigen performances.

 

 

Voor de wereldpremière van ‘The Harvest Time Project’, op zondag 12 november tijdens Le Guess Who? 2023, komen Irreversible Entanglements, Domenico Lancellotti en special guest (en originele 'Pharoah'-gitarist) Tisziji Muñoz samen, onder de muzikale leiding van Joshua Abrams (origineel lid van The Roots).

 

 

Op 15 september brengt Luaka Bop het album ‘Pharoah’ uit 1977 opnieuw uit, waarop ‘Harvest Time’ te horen is: een radicale afwijking en vernieuwing ten opzichte van het eerdere werk van Pharoah Sanders. De re-issue bevat verder nooit eerder gehoorde liveopnames, archiefmateriaal en uitgebreide liner notes en fotografie. ‘Pharoah’ werd tijdens de release niet begrepen en was geen commercieel succes, maar was wel van groot belang voor de persoonlijke ontwikkeling van de artiest. Lange tijd was het een heilige graal voor fans en werden er bootlegs gemaakt. Nu verschijnt ‘Pharoah’ eindelijk in zijn definitieve, geremasterde versie.

 

 

Over Pharoah Sanders

Pharoah Sanders was een icoon van de spirituele jazz. Hij werd door John Coltrane uitgenodigd om mee te spelen op de meesterwerken uit zijn latere carrière. Daarna bracht Pharoah Sanders verschillende albums uit onder zijn eigen naam op het Impulse! label; albums die als een cruciale invloed werden genoemd door artiesten als Prince, Iggy Pop en Marvin Gaye. Met Coltrane nam Sanders enkele van de meest gerespecteerde - en controversiële - albums in de jazzgeschiedenis op, waarbij Sanders een wild, anarchistisch geluid omarmde dat nog tientallen jaren in verschillende genres zou doorklinken. De daaropvolgende solo-output van Sanders was even gedurfd en invloedrijk en bracht hem eind jaren '80 een GRAMMY Award.

 

In 2016 kende de National Endowment for the Arts hem de prestigieuze Jazz Master-titel toe, de hoogste eer in het genre. In 2017 trad Pharoah Sanders op tijdens Le Guess Who? als onderdeel van het programma gecureerd door Shabazz Palaces. Zijn laatste album Promises, uitgebracht in 2021 met Floating Points en het London Symphony Orchestra, werd ontvangen als meesterwerk uit zijn latere carrière en werd bekroond met de titel Album van het jaar in media over de hele wereld, waaronder TIME Magazine en The New York Times. Pharoah Sanders stierf op 24 september 2022 op 81-jarige leeftijd.

 

 

Le Guess Who? 2023

Le Guess Who? keert van 9-12 november 2023 terug naar Utrecht voor de zestiende festivaleditie. Eerder kondigde het festival Heba Kadry, Nala Sinephro, Slauson Malone 1 en Stereolab aan als gastcuratoren, evenals optredens van James Holden, black midi performing The Beatles, Bombino, Faiz Ali Faiz, João Donato, Kamilya Jubran, 'Jarak Qaribak' by Dudu Tassa and Jonny Greenwood, Niño de Elche, en nog veel meer.

 

Donderdag- en zaterdagtickets voor Le Guess Who? 2023 zijn nog steeds verkrijgbaar via www.leguesswho.com/tickets; 4-daagse festivalpassen en tickets voor vrijdag en zondag zijn nu uitverkocht.

 

Le Guess Who? werkt samen met VluchtelingenWerk en Buddy to Buddy voor het initiatief ‘Geef een Toegift’, waarbij bezoekers de mogelijkheid hebben om een extra dagkaart te kopen voor mensen die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek aan het festival, maar daar de financiële middelen niet voor hebben.

 

Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

 

Want to change how you receive these emails? You can unsubscribe from this list.