Fairplay, nieuwe scheidsrechterskleding en E-learning matchfixing
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Arbitragemailing | 12 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en vanuit de afdeling Arbitrage wensen we jou een heel sportief jaar toe. Maak er wat moois van!  
 
De voorrondes van de Volleybaldirect Open hebben plaatsgevonden en we zijn nu met z’n allen op weg naar de tweede helft van het indoorseizoen. In deze nieuwsbrief praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbitrage. Zo ben je weer helemaal up-to-date.

Alternate text

Ongewenst gedrag

Sport, en dus ook volleybal, is emotie. Maar dat mag niet leiden tot beledigingen, scheldpartijen of erger, richting scheidsrechters. Daarom willen we bij deze nog een keer benoemen dat je altijd bij onze collega’s terechtkunt als je te maken hebt (gehad) met ongewenst gedrag. We bieden graag een luisterend oor, omdat we het belangrijk vinden dat fluiten voor iedere scheidsrechter leuk blijft. 
 
Wil je met ons sparren of je verhaal kwijt? Mail dan naar [email protected], zodat we contact met je kunnen opnemen. 

Alternate text

Verhoging kilometervergoeding vanaf 1 januari 2023

De overheid heeft met ingang van 1 januari 2023 de maximaal belastingvrije kilometervergoeding verhoogd van € 0,19 naar € 0,21 per daadwerkelijk gereden kilometer. De Nevobo heeft besloten deze vergoeding te volgen om belastingvrij zo maximaal tegemoet te komen aan jullie reiskosten. Het systeem is inmiddels aangepast, zodat de verhoging meteen al toegepast kan worden. In het geval van declaraties die handmatig worden ingevuld, kun je het nieuwe kilometertarief zelf toevoegen.

Alternate text

Spelregel fairplay

Onlangs ontvingen we een melding over onsportieve liedjes die tijdens de wedstrijd, door een team, gezongen werden. Voor de scheidsrechter was het onduidelijk hoe hij hiertegen kon optreden. Daarom wijzen we je graag nog even op het volgende: voor onsportiviteit hebben we in de spelregels onderstaande regel (20.2: FAIR PLAY) opgenomen.

De deelnemers moeten zich respectvol én in de geest van ‘fair play’ gedragen, niet alleen ten opzichte van de scheidsrechters, maar ook ten opzichte van andere officials, de tegenstander, teamgenoten en toeschouwers. 

De regel is abstract en breed geformuleerd, zodat deze op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden. Daarnaast is er een tabel (klik op de button hieronder en scroll naar pagina 88) met een overzicht van maatregelen die de scheidsrechter kan gebruiken voor onsportieve situaties. 

Alternate text

Terugblik regiosymposium

In november en december zijn verspreid door het land zes regiosymposia georganiseerd. Op het programma stond ook een workshop arbitrage, met als centrale vraag: hoe krijgen we meer scheidsrechters op alle niveaus? Daarnaast is samen met de deelnemers van gedachten gewisseld over hoe we scheidsrechters kwalitatief beter kunnen maken.  
 
De presentatie, de take-aways én de belangrijkste vervolgstappen voor 2023 zijn gebundeld op Nevobo.nl.

Alternate text

Project ‘Women in Sport’

Wie heeft haar niet gezien: Stephanie Frappart kwam als eerste vrouwelijke scheidsrechter in actie op een WK voetbal. Prachtig rolmodel en daar hebben we er ook een paar van in het volleybal. We streven naar nóg meer vrouwelijke scheidsrechters in de sport en daarom is het Europese project (WINS) in het leven geroepen. Van 1 januari 2021 t/m 31 december 2023 worden vanuit het project federaties, bonden en verenigingen geadviseerd over de manier waarop zij meer vrouwelijke officials kunnen aantrekken. Meer vrouwen betekent niet alleen meer vrouwelijke rolmodellen, maar ook een afname in het tekort aan scheidsrechters over de hele linie. Een win-winsituatie dus.

Alternate text

Nieuwe scheidsrechterskleding

Dit seizoen kom je voor het laatst in actie in het huidige scheidsrechterstenue. Het is de bedoeling dat er voorafgaand aan het seizoen 2023-2024 een nieuw kledingpakket ligt. De eerste stap is gezet door offertes op te vragen, de volgende stap zal zijn om samen met een groepje mensen, waaronder scheidsrechters, tot een definitief ontwerp te komen. Voor degenen die nu nog een shirt willen bestellen: er is bijna niets meer op voorraad, afgezien van de hele grote maten. Wij begrijpen dat die boodschap vervelend is voor mensen die hun scheidsrechterscarrière starten en nu geen shirt meer kunnen krijgen. We houden jullie de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Alternate text

E-learning matchfixing

Het is alweer een paar jaar geleden dat er geluiden naar buiten kwamen over matchfixing. Op basis daarvan is het volgen van de workshop over online gokken en matchfixing verplicht gesteld voor sporters, kader en scheidsrechters. Voor degenen die de training nog niet gedaan hebben, raden we aan om dat alsnog te doen. Kun je wel weer een opfriscursus gebruiken? Schroom dan niet om de training nogmaals te volgen.

Alternate text

Nog geen VOG? Vraag er één aan

 Wij nemen de veiligheid en geborgenheid van onze leden serieus en hebben daarom sinds 2013 het beleid om van elke bondsvrijwilliger/betaalde kracht, die rechtstreeks in aanraking komt met minderjarigen, een VOG te verlangen. Deze dient iedere bondsvrijwilliger/betaalde kracht voor indiensttreding te overleggen, waarna dit verzoek om de drie jaar terugkeert. Heb je nog geen VOG? Dan verzoeken we je om dit formulier in te vullen. Vervolgens zetten wij het aanvraagproces in gang en ontvang je een link om de VOG-aanvraag compleet te maken en te verzenden. Als er bij jou sprake is van een VOG waarvoor betaald dient te worden, dan vragen we je om de VOG eerst zelf te betalen en dan indien van toepassing te declareren.

Update bijscholingen in de activiteitenkalender

Via de activiteitenkalender blijf je op de hoogte van alle geplande VS3 en VS4 workshops. De kalender wordt regelmatig bijgewerkt dus vergeet niet om af en toe een kijkje te nemen in de digitale kalender.

Alternatieve tekst

Wijziging doorgeven of afmelden?

Mail naar [email protected]