We hebben weer nieuws voor je!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Hoi, 

 

We nemen je mee in het MDT-nieuws van de afgelopen maand! Benieuwd naar de aankomende (online) bijeenkomsten? Bekijk dan de MDT-agenda onderaan deze nieuwsbrief. 

MDT-updates

Nieuwjaarsgroet MDT 2024

ratio 

Een nieuw MDT-jaar is gestart! We staan bij deze graag stil bij alle mijlpalen die we in 2023 samen hebben bereikt. 

 

We wensen je veel succes in 2024. En noteer alvast de landelijke MDT dag in juni in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie. We kijken ernaar uit iedereen daar te zien.

 

Informatiebijeenkomsten MDT subsidie

Het is bijna zover! Donderdag 1 februari gaat het aanvraagportaal open voor de MDT subsidie voor 2024. Ben jij al begonnen met de aanvraag voor jouw MDT-project? MDT helpt je graag met de juiste informatie zodat jij de volgende stap kunt zetten in je aanvraagproces. Daarom zijn er in februari twee informatiebijeenkomsten gepland en volgen er nog meer vragenuurtjes in de maanden erna.

 

Let op: kies je voor MDT-kort? Dan zijn er aparte MDT-kort bijeenkomsten gepland. Inschrijven kan via de eventkalender op onze website. 

MDT in het nieuws: MDT als onderdeel van schuldenaanpak voor jongeren 

In de gemeente Arnhem wordt MDT Time of Your Life ingezet om jongeren met schulden te helpen. Jongeren zonder afloscapaciteit kunnen hun schulden (deels) aflossen door deelname aan MDT als maatschappelijke tegenprestatie. Ook voor jongeren met aflossingscapaciteit wordt MDT ingezet om jongeren te helpen met toekomstperspectief. In januari staat deze aanpak vol in de aandacht, o.a. in het Binnenlands Bestuurde Gelderlanderde Arnhemse Koerier en de talkshow De Week van Gelderland Omroep Gelderland. Wethouder Mark Lauriks sprak ook zijn steun uit.  

 

Meer weten? Lees dan verder!

MDT-impactreis en online inloopspreekuren

Met MDT willen we graag zoveel mogelijk impact maken. Maar, wat is impact eigenlijk? Hoe weet je wat de impact van jouw project is? En hoe kun je impact op jongeren en de samenleving vergroten? Om jouw project te helpen bij dit soort vragen, heeft MDT de MDT- Impactreis opgesteld. Meer weten? Lees dan verder. 

MDT-prooflabel: MDT-organisaties delen hun ervaring

Stichting FC Emmen Noaberschap en YourCube behaalden het MDT-prooflabel in 2023. En ook vierden we afgelopen december de uitreiking aan MDT Serve the City en CANIDREAM. 

Het MDT-prooflabel geeft aan dat de MDT-reis van jongeren voldoet aan de kwaliteit die MDT voor ogen heeft. Het aanvragen van het label is laagdrempelig, je hoort wat er allemaal al goed gaat en krijgt nuttige feedback om je verder te ontwikkelen. Ook kan het een boost geven aan de samenwerking met je partners. Benieuwd naar het verhaal van FC Noaber en YourCube? Lees dan verder! 

Appeltjes van Oranje 2024: eenzaamheid verminder je samen!

Richt jouw MDT-project zich (onder andere) op het tegengaan van eenzaamheid? Dan kun je meedoen met de Appeltjes van Oranje 2024! Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 23 februari 2024 kun jij jouw project aandragen bij het Oranjefonds. Door deel te nemen, maak je kans op de hoofdprijs van €25.000 en breng je de impact van jouw MDT-project onder de aandacht. Weten hoe of meer lezen?

MDT-pijlers: de succesfactoren

MDT heeft drie pijlers: iets doen voor een ander en/of de samenleving, talentontwikkeling en betekenisvolle ontmoetingen. Regelmatig krijgt MDT de vraag wat er nu precies bedoeld wordt met deze drie pijlers en hoe dit er in de praktijk uit kan zien.

 

In een drieluik aan nieuwsberichten deelt MDT dat graag met je. In het eerste bericht stonden we stil bij de definitie en doeleinden van de drie pijlers en in het tweede bericht namen we je mee in de succesfactoren. In dit derde deel lees je de handvatten en tips. Je leest het bericht via de button hieronder.

MDT x Giro555 - Blijf op de hoogte!

MDT slaat de handen ineen met Giro555! De centrale pijler van MDT is iets doen voor een ander en/of de samenleving. En dat sluit naadloos aan bij de missie van Giro555. Giro555 werkt samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media om heel Nederland te mobiliseren. Ook MDT staat tijdens een nationale inzamelingsactie klaar, zodat meer jongeren de kans krijgen om zich in te zetten. Meer weten en in actie komen? Blijf dan als één van de eersten op de hoogte via onderstaande button.

MDT-agenda

Online informatiebijeenkomsten MDT-kort voor onderwijs en gemeenten

24 januari 2024: 13:00 - 14:30 uur

6 februari 2024: 15:30 - 17:00 uur

Aanmelden

Online spreekuren MDT-Impactreis

25 januari 2024: 9:00 - 12:00 uur

21 februari 2024: 9:00 - 12:00 uur

19 maart 2024: 9:00 - 12:00 uur

Online

Aanmelden

Online informatiebijeenkomsten MDT subsidie

8 februari 2024: 13:00 - 15:00 uur

Aanmelden

 

29 februari 2024: 13:00 - 15:00 uur

Aanmelden

 

 

Landelijke MDT-netwerkdag

Juni 2024
Binnenkort meer informatie.

Beslisdag 2024 - Regionale samenwerking

18 april 2024
Op donderdag 18 april organiseren we voor de tweede keer de landelijke Beslisdag over regionale samenwerking binnen het MDT-netwerk. 

Meer informatie

 

We zijn benieuwd wat jij van de nieuwsbrief vindt. Laat het ons weten met een reactie op deze e-mail.

 

Unsubscribe 

 

Copyright © 2023 Abbi Insights, all rights reserved.