Le Guess Who? | Persbericht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Persbericht • Le Guess Who?

View this email in your browser

Le Guess Who? zet volgende stappen in verduurzaming van festival

U? 2022 door Rogier Boogaard

Het internationale festival Le Guess Who? in Utrecht staat in het teken van grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar die tegelijkertijd de kracht hebben om je te verrijken. Van 9-12 november 2023 keert Le Guess Who? terug naar Utrecht voor de zestiende editie.

 

In aanloop naar Earth Day (22 april) publiceert Le Guess Who? nu een duurzaamheidsmanifest op de website om inzicht te geven in de manieren waarop de organisatie zich inzet ter verduurzaming van het festival.

 

In 2022 sloot Le Guess Who? zich aan bij Green Deal Circular Festivals: een samenwerkingsverband tussen meer dan veertig Europese festivals, ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die zich gezamenlijk inzetten voor een duurzame festivalsector. Deelnemende festivals werken samen met als doel om in 2025 circulair en klimaatneutraal te zijn.

 

Le Guess Who? werkt samen met partners als VluchtelingenWerk, NewBees, Buddy to Buddy, CJP en U-pas om het festival toegankelijker te maken voor publieksgroepen die het festival mogelijk minder makkelijk kunnen bezoeken. Hiernaast zet Le Guess Who? al meerdere jaren educatieprojecten op samen met verschillende lokale scholen, zoals X11 media en vormgeving, De Werkplaats Kindergemeenschap en Gerrit Rietveld College. Binnen het project ‘Superkracht’ van Possibilize worden jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking in staat gesteld hun talenten te benutten op het festival.

 

Le Guess Who? onderzoekt ook nieuwe innovaties op het gebied van duurzaamheid voor de toekomst. In samenwerking met Innofest kunnen in 2023 meerdere startups hun duurzame of sociale innovatie binnen de thema’s ‘gezonde mensen’ en ‘een toekomstgerichte leefomgeving (energie en waardevolle digitalisering)’ testen bij een groot publiek zodat deze na Le Guess Who? doorontwikkeld kunnen worden.

Le Guess Who? compenseert de CO2-uitstoot van vliegverkeer van festivalartiesten. In 2022 werkte het festival hiervoor samen met de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Met de bijdrage van het festival kon NMU meer dan 3000 bomen planten op twee locaties in de provincie Utrecht. De komende tijd start Le Guess Who? met de mogelijkheid voor festivalbezoekers om tijdens het ticketproces de CO2-uitstoot van hun reis van en naar het festival te compenseren. Verder start het festival een samenwerking met Choo Choo om festivalbezoekers een eenvoudige manier te bieden om internationale treinreizen te boeken.

 

Anne Marleen de Jong, zakelijk directeur: “Le Guess Who? zet zich al een aantal jaar in voor verduurzaming van het festival. Met dit manifest maken we zichtbaar welke doelstellingen we onszelf stellen, welke acties we ondernemen en met welke partners we samenwerken. Als internationaal festival hebben we deze verantwoordelijkheid. De komende jaren bouwen we verder aan een duurzaam festivalmodel, samen met de stad en onze partners.”

 

Meer over duurzaamheid rondom het festival is te lezen in het manifest van Le Guess Who? De organisatie ziet dit als een eerste aanzet van een groeiende aanpak, waarin in de toekomst meer nieuwe mogelijkheden ter verduurzaming van het festival zullen worden toegevoegd.

 


Le Guess Who? 2023 vindt plaats van 9-12 november in Utrecht. Meer informatie via leguesswho.com.

 

Foto: Tim van Veen

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): 
Meer beeldmateriaal is te vinden op leguesswho.nl/press
Neem voor meer informatie a.u.b. contact op met 
Barry Spooren of 06 147 02 666

Want to change how you receive these emails? You can unsubscribe from this list.