Terug naar blog
CM.com

Mijn Techno Girl internship bij CM.com

Dit jaar nam CM.com deel aan het Techno Girl-programma van onze strategische partner UNICEF. Twee studenten uit Zuid-Afrika werden overgebracht om gedurende twee maanden het werkleven bij CM te ervaren. In dit artikel zal Pertunia, een van de twee Techno Girl-stagiaires, haar ervaringen met je delen.

Mijn Techno Girl-stage bij CM.com

"Mijn naam is Pertunia Mojapelo, ik ben afkomstig uit Zuid-Afrika. Ik ben sinds 2010 betrokken bij het Techno Girl-programma. Via het Techno Girl-programma kreeg ik de kans om stage te lopen in het buitenland. Voor mijn stage werd ik uitgenodigd bij het internationale hightechbedrijf CM.com.

Mijn stage begon op 1 mei. Samen met Jennifer Nkhwashu - die ook deelnam aan deze stage als een back-end developer/data-analist - kregen we de opdracht om te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe platformtoepassing. Voor mijn taak begon ik aan de frontend te werken. Ik was niet helemaal bekend met de tools die werden gebruikt. Een CM-collega was zeer ondersteunend en leerde me alles over de tools.

Toch realiseerde ik me na een bepaalde periode dat mijn passie niet helemaal bij development lag. Dus ik sprak met mijn supervisor over iets anders proberen, omdat ik vastbesloten was om mijn carrière te vinden tijdens deze stage. Dit leidde ertoe dat ik een producteigenaar/management stagiair werd. In deze rol werd ik blootgesteld aan veel producten binnen CM.com. Ik ben een extrovert persoon en geniet erg van de interactie met mensen, terwijl ik anderzijds nog steeds een passie heb voor ICT. Als producteigenaar-stagiair fuseerden die aspecten perfect met elkaar. Als producteigenaar ben je het aanspreekpunt voor de klant, de technologie en het bedrijf. Deze stage heeft een aantal karaktereigenschappen lostgemaakt waarvan ik zelf nooit op de hoogte was.

Tijdens de stage kreeg ik ook de kans deel uit te maken van het expositieteam van CM.com op CEBIT als verkoopvertegenwoordiger. CEBIT is het Europese bedrijfsfestival voor innovatie en digitalisering. Het bijwonen van het CEBIT-evenement was een geweldige ervaring."

Techno Girl opnamesessie bij CM.com

"Tijdens mijn stage bij CM.com waren er enkele korte opnamesessies waarin we onze verhalen vertelden over onze ervaring in Nederland en bij CM.com als Techno Girls. Het beste van deze opnames is dat onze verhalen perfect werden vastgelegd en we altijd kunnen terugkijken naar onze herinneringen. En omdat ze publiek gedeeld worden, kunnen andere Techno Girls en jongeren wereldwijd ze ook bekijken en zich relateren aan onze verhalen."

Sociale verkenning voor de Techno Girl

"Doordeweeks werkten we ook aan het verbeteren van onze vaardigheden en het positief bijdragen aan het bedrijf." In het weekend bezochten we andere steden in Nederland om meer te weten te komen over de Nederlandse cultuur. Tijdens mijn stage ben ik enorm gegroeid, zowel op sociaal, persoonlijk als werkvlak. Om een paar voorbeelden te geven: ik heb leren fietsen, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan, of het eten van typisch Hollands eten en snacks zoals 'Stroopwafels'. 

Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor deze gelegenheid en ik ben het Techno Girl-programma, UNICEF en CM.com erg dankbaar voor het bundelen van hun krachten en ervoor te zorgen dat de stage een succes was. Ik wou dat alle andere organisaties dit voorbeeld zouden kunnen volgen en het leven van veel andere meisjes en jongens zouden helpen veranderen."

verbindt dagelijks tienduizenden bedrijven met miljoenen consumenten via hun mobiele telefoon. Achter de schermen vanaf ons innovatieve platform zorgt CM.com ervoor dat bedrijven via deze miljoenen berichten, telefoongesprekken en betalingen onderdeel zijn van het leven van mensen.

Is this region a better fit for you?

Go
RCS
Apple Messages for Business
Whatsapp
WhatsApp
Scan & Chat
Scan de code met je mobiele telefoon of gebruik WhatsApp Web