Help Producten Phone Numbers Hoe configureer ik een DDI voor inkomende gesprekken?

Hoe configureer ik een DDI voor inkomende gesprekken?

CM.com
CM.com
Bijgewerkt 1 jaar geleden

Het configureren van een van je DDI-nummers voor het ontvangen van inkomende gesprekken kan eenvoudig worden gedaan via ons CM.com platform. Volg de volgende stappen:

1. Om inkomende oproepen op één van je DDI-nummers te kunnen ontvangen, moeten we weten naar welk(e) IP adres(sen) we inkomende oproepen moeten doorsturen. We noemen dit een 'Distributiegroep'. Je kunt een distributiegroep aanmaken door naar de Voice Management app op CM.com te gaan.

2. Klik op 'Distributiegroepen' in het menu aan de linkerkant. Dit opent het overzicht van de Distributiegroepen:

3. Klik op de '+' knop om een nieuwe distributiegroep aan te maken.

4. Voer een naam in voor de nieuwe distributiegroep en voeg de IP-adressen toe. Dit zijn meestal de IP-adressen van het IP-PBX-systeem waar we inkomende gesprekken naartoe moeten leiden.

5. Nadat je een Distributiegroep hebt aangemaakt, ben je nu klaar om een DDI-nummer te koppelen aan een Distributiegroep. Navigeer naar je 'Nummers' overzicht via het menu aan de linkerkant.

6. Selecteer in uw nummeroverzicht het nummer dat je wilt koppelen aan de Distributiegroep, klik op het 3-stippige menu en selecteer 'Bewerken'.

7. Selecteer in het venster 'Application Configuration' de juiste toepassing. Op dit moment hebben we hier twee opties. SIP Trunking en Notification.

• SIP-trunking: Selecteer deze optie voor regelmatige inkomende oproepen naar je telefoonsysteem.
    • Notification: Selecteer dit als je een vooraf opgenomen melding of een tekst-naar-spraakbericht wilt afspelen als klanten naar je nummer bellen.

In het geval van SIP Trunking kun je ook kiezen hoe we gesprekken naar je IP adressen moeten routeren. Als je meerdere IP-adressen heeft, kunnen wij je gesprekken routeren:

• Round Robin: Wij verdelen inkomende gesprekken gelijkelijk over de IP-adressen in je distributiegroep.
  • Fail Over: We proberen eerst te routeren naar het eerste IP adres in je distributiegroep. Als dat IP-adres niet beschikbaar is, proberen we het volgende, enzovoort.

Je nummer is nu volledig geconfigureerd voor inkomende gesprekken. Als je problemen of verdere vragen hebt over de configuratie van je inkomende oproep, neem dan contact op met [email protected]

Belangrijk

Wij versturen inkomende oproepen vanaf de volgende IP-adressen:

• 31.169.58.10
  • 31.169.58.11

Zorg ervoor dat je telefoniesysteem inkomende oproepen van deze IP's accepteert en reageert met een '200 OK' antwoord op de SIP OPTIONS berichten die wij versturen.