Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Bijgewerkt 6 maanden geleden

Je kunt een terugbetaling aanvragen in de backoffice.

1. Ga naar Handmatige acties -> Aanvraag terugbetaling;

2. Vul het Betaalcluster-ID of het Merchant Transactie-ID (Order ID) in;

3. Klik op Zoeken en selecteer de betreffende betaalmethode;

4. Als je het totale bedrag van de transactie wilt terugboeken, kun je de aanvraag meteen indienen door onderaan het scherm op Aanvraag Terugbetaling te klikken;

5. Als je een gedeelte van het bedrag wilt terugboeken, dien je eerst het bedrag te wijzigen of de betreffende artikelen te selecteren. Daarna klik je op bijwerken om het terug te boeken bedrag aan te passen. Tot slot klik je op Aanvraag Terugbetaling.

Je kunt een terugbetaling ook aanvragen via de Order API. In onze integratiehandleiding staat beschreven hoe je dit kunt doen.