Help Producten Payment Methods Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

CM
CM
Bijgewerkt 1 dag geleden

Portal:

1. Zoek de betreffende order op en ga naar tabblad 'Refund';
  2. Het volledige bedrag om terug te betalen staat al ingevuld. Dit kan aangepast worden. Klik daarna op de Refund-knop.
  3. Item uit winkelmand terugbetalen: Deze optie is alleen beschikbaar als je de informatie van het winkelmandje met de order meestuurt. Selecteer ‘Producten refunden’ en daarna het item dat je wilt refunden. Het bedrag wordt automatisch aangepast.
  4. Zodra je een refund hebt aangemaakt, kom je terug op de pagina met orderdetails. Hier staat de refundaanvraag klaar om goedgekeurd te worden. Zonder uw goedkeuring wordt de refund niet door ons verwerkt. Als je de refund direct wilt goedkeuren klik je op de knop 'Goedkeuren'. Alleen gebruikers die geautoriseerd zijn voor het domein Orders hebben de mogelijkheid om refunds goed- of af te keuren.

Backoffice:

1. Ga naar Handmatige acties -> Aanvraag terugbetaling.
  2. Vul het Betaalcluster-ID of het Merchant Transactie-ID (Order ID) in.
  3. Klik op Zoeken en selecteer de betreffende betaalmethode.
  4. Als je het totale bedrag van de transactie wilt terugboeken, kun je de aanvraag meteen indienen door onderaan het scherm op Aanvraag Terugbetaling te klikken.
  5. Als je een gedeelte van het bedrag wilt terugboeken, dien je eerst het bedrag te wijzigen of de betreffende artikelen te selecteren. Daarna klik je op bijwerken om het terug te boeken bedrag aan te passen. Tot slot klik je op Aanvraag Terugbetaling.

Je kunt een terugbetaling ook aanvragen via de Order API. In onze integratiehandleiding staat beschreven hoe je dit kunt doen.