Help Producten Seated Ticketing Hoe maak ik een shop aan in Seated ticketing?

Hoe maak ik een shop aan in Seated ticketing?

Mitchell Tolhuisen
Bijgewerkt 1 maand geleden

Om evenementen en/of wedstrijden online te zetten is het noodzakelijk om een shop te maken. Een shop is een online omgeving waar je bepaalde instellingen op toe kunt passen. Je kunt bijvoorbeeld een algemene shop aanmaken voor de publieke verkoop en een aparte shop voor VIP of zakelijk, waarbij andere instellingen van toepassing zijn. Meer hierover in de handleiding hieronder.

Shop aanmaken

Stap 1 Ga naar Shops

Stap 2 Druk op ‘+’ om een nieuwe shop aan te maken

Stap 3 Vul hier de naam van de shop en de slug in, de slug wordt zichtbaar in de URL, wanneer je CM.com domein gebruikt. Klik vervolgens op ‘opslaan’

Nieuwe Shop Seated Ticketing

Shop instellen

Bij algemene instellingen kunnen de volgende items worden aangepast/ingevuld:

1. Naam: je kunt na het aanmaken van de shop de naam hier nog aanpassen

2. Slug: je kunt ook hier na het aanmaken van de shop de slug nog aanpassen

Bij shop instellingen kun je verschillende soorten instellingen beheren zoals:

1. Kortingscode veld aan/uitzetten in de shop

2. Bestelling download knop aan/uitzetten in de shop (bij seizoenkaartverlenging uitschakelen)

3. Handmatige stoelselectie aan/uitzetten

4. Automatische stoelwijziging aan/uitzetten

5. Bij ‘Reservation time’ kun je de ordertijd die je de eindgebruiker geeft aanpassen, standaard is dit 20 minuten.

6. Bij ‘Mijn account label’ kun je een persoonlijke label aan de shop hangen, wanneer de eindgebruiker op zijn/haar account klikt. Bijvoorbeeld ‘Mijn CM account’

Shop Instellingen Seated

7. Klantgegevens kun je per item beheren in de shop of deze verplicht, optioneel of helemaal niet ingevuld moeten worden.

8. Bij E-Commerce kan de marketing afdelingen verschillende gegevens aanleveren om het verkeer, ofwel de conversie in de shop te kunnen analyseren.

9. Support URL: Dit is de URL die doorverwijst naar een contactpagina, wanneer de eindgebruiker in de shop op de vraagteken klikt rechtsboven. Automatisch linkt deze door naar het CM support systeem. Maar deze URL kan dus veranderd worden naar een contact of FAQ pagina van jouw bedrijf.

Klantgegevens, ecommerce, support Seated

Pagina’s aanmaken in de shop

Binnen de shop kun je meerdere pagina’s aanmaken, net als dat een website ook meerdere pagina’s bevat. Waardoor je bepaalde verkopen kunt splitsen, zoals bijvoorbeeld evenementen, seizoenkaarten, trainingen en dergelijke uit elkaar kunt houden van verkoop.

Stap 1 Maak een nieuwe pagina aan door te klikken op ‘+ Nieuwe shop pagina toevoegen’

Pagina's in een shop Seated

Stap 2 Geef de pagina een naam en vul beschrijving in, de beschrijving komt op de pagina te staan. Je kunt bijvoorbeeld in de beschrijving uitleg geven over de producten die worden verkocht.

Stap 3 Je kunt vervolgens op evenementen, evenement categorieën en seizoenkaarttypes aangeven wat er in de shop zichtbaar mag zijn. Hetgeen wat in de shop online komt moet naar rechts worden geveegd, onder de naam ‘geselecteerd’

Shop instellingen Seated

Opmaak

De shop kan geheel in huisstijl opgemaakt worden met een persoonlijke achtergrond, kleuren, buttons, sponsoren en nog meer. Via de button ‘Open Editor’ kom je meteen in de bewerk omgeving waar je meteen bij wijzigen het resultaat als preview kunt zien. De editor wijst zichzelf uit en elke tool wordt met een ‘?’ button wat dieper uitgelegd waarvoor deze tool bedoelt is.

Opmaak Shop Seated

Geavanceerde instellingen:

Er zijn ook nog een aantal geavanceerde instellingen, namelijk:

1. Login beleid bepalen: er zijn meerdere opties om de flow te bepalen wanneer men moet inloggen, dit kan bij het openen van de shop zijn of juist na het kiezen van de producten. Dit is op shopniveau aan te passen.

2. Callback Urls: Hier kan een URL ingevuld worden waar de eindgebruiker op terugvalt na betaling, als een soort bedankpagina.

3. iFrame: Het is mogelijk om de shop als een iFrame in de website te integreren.

instellingen shop opmaak Seated

Je kunt een preview van de shop bekijken, door op de button ‘Ga naar shop’ te klikken.

Opmaak Seated shop