Help Producten Tickets Kalender Shop integratie via een iframe

Kalender Shop integratie via een iframe

CM.com
CM.com
Bijgewerkt 1 maand geleden

Wat is een kalendershop integratie?

Een kalendershop is de weergave van een kalender waarbij je direct een datum kunt kiezen waarop je een ticket wilt bestellen. Dit maakt bestellen voor een specifieke datum heel gemakkelijk en overzichtelijk. Met de CM.com ticketing oplossing is het mogelijk om zo’n kalendershop op je eigen website weer te geven via een iframe. Dit heeft als grote voordeel dat je niet hoeft te linken naar een externe kalendershop waardoor je de bezoekers op je eigen website houdt.

De kalendershop integratie maakt het ook mogelijk om additionele informatie over het evenement op je website naast de ticketshop te plaatsen. Zo staat alles overzichtelijk op één pagina en hoeft niet alles in de beschrijving van het evenement in de ticketshop gezet worden. Voor bezoekers maakt de kalendershop integratie het bestelproces veel makkelijker en overzichtelijker waardoor de klantbeleving en gehele customer journey veel beter wordt.

Hoe gebruik ik kalendershop integratie?

Zodra een evenement is aangemaakt kan je onder het tabblad ‘Tijdsloten’ in het menu, de link naar de kalendershop vinden. Deze vind je onder het tabblad ‘Kalender’. Hier vind je een shoplink die gebruikt moet worden in een iframe op uw website.

Kalender Dashboard

Om de kalendershop te integreren op uw website moet u vervolgens een stuk code in de <body> van de HTML-code van uw website kopiëren. De code van het iframe is:

<iframe src="KALENDER SHOPLINK URL" border="0" frameborder="0" seamless="seamless" style="width: 100%; min-height: 950px; overflow-y: auto;"></iframe>

Zorg ervoor dat de kalendershoplink URL, die je eerder uit het dashboard hebt gehaald, in de code wordt verwerkt op de plek waar KALENDERSHOPLINK URL staat. Het is mogelijk om de grootte van het iframe aan te passen door de width en min-height aan te passen.

Automatisch resizen iframe

Als je de grootte van de kalendershop automatisch wilt laten aanpassen naar de optimale grootte in het frame, kun je de volgende code aan je webpagina toevoegen in plaats van de bovenstaande code:

<iframe id="cm-calendarshop" src=" CALENDAR SHOPLINK URL " frameborder="0" width="100%"></iframe> <script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/iframe-resizer/3.2.0/iframeResizer.min.js" type="text/javascript"></script> <script>iFrameResize({ log: false }, '#cm-ticketshop');</script>